Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámos csirke színes rizzsel

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell kifilézve
  • A páchoz:
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál fehérbors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • A bundához:
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 dkg keményítő
  • A mázhoz:
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 5 evőkanál szezámmag szárazon megpirítva
  • A körethez:
  • 25 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1/2 bögre rizs
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A mellet kis kockákra vágjuk, bepácoljuk 1 órára.

A zöldségkeveréket ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük, majd leszűrjük, a főzővizet felfogjuk, és abban főzzük meg a rizst, majd összekeverjük a zöldségekkel.

Egy tálban a bundázáshoz valókat összekeverjük, sűrű masszát készítünk. A máz hozzávalóiz is összekeverjük, mikróban megmelegítjük.

A húst beleforgatjuk a bundázó masszába, és forró, bő olajban kisütjük. A megsült falatokat papírtörlőn lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd a pirított szezámba hempergetjük. A körettel kínáljuk.

Megjegyzés

Gyerekeknek a máz helyett keverjünk össze ketchupot kevés mézzel, és ebbe forgassuk a kisült húsokat. A falatokat fogvájóra húzva uborkáva falatokként is kínálhatjuk vendégeknek.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss