Kínai szezámmagos rántott karfiol - vegán recept!

Egyes kínai büfékben joggal élhet bennünk a gyanú, hogy a szezámmagos „csirke” valaha Morzsi névre hallgatott. Íme, tehát a tökéletesen finom vegán alternatíva, nem csak gyanakvóknak.

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 1/2 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
  • 1/2 csésze szójatej
  • 1 ek sütőpor
  • 1 ek fokhagymapor
  • 4dl étolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze szójaszósz
  • 2 ek rizs- vagy fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 2 ek chiliszósz
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek szezámmag
  • 2 szál zöldhagyma

Elkészítés

    1. A lisztet, a szójatejet, a sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, majd csomómentesre keverjük.
    2. A rózsáira bontott karfiolt megmártjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük.
    3. Egy edényben szezámolajat hevítünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Egy percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
    4. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan elkeverjük a szósszal.
    5. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin