Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámmagos rántott karfiol - vegán recept!

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A lisztet, a szójatejet, a sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, majd csomómentesre keverjük.
  2. A rózsáira bontott karfiolt megmártjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük.
  3. Egy edényben szezámolajat hevítünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Egy percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
  4. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan elkeverjük a szósszal.
  5. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss