Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell kockázva
  • A páchoz:
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • A bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • A sziruphoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék pirított szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet bepácolom. A bunda hozzávalóit összekeverem, ebbe forgatom a húst, majd forró, bő olajban kisütöm. A szirup anyagait is összekeverem, a kisütött húst ebben megforgatom, majd meghintem szezámmaggal, és már tálalom is.

Megjegyzés

Szirup és szezámmag nélkül megkapjuk az illatos-omlós csirkét. - anta87

Ezek is érdekelhetnek

Friss