Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai szezámmagos csirke

default user icon
1

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 1,5 bögre kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • 1/4 bögre olaj 
  • 1 bögre cukor
  • 3 ek ketchup
  • 1/4 bögre ecet
  • 1/4 bögre almaecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek csiliszósz 
  • 1 tk só
  • szezámmag

Elkészítés

    1. RiA csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a kukoricalisztben, utána pedig a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét.
    2. A cukrot összekeverjük a ketchuppal, az ecettel, az almaecettel, a szójaszósszal, a csiliszósszal, a sóval és a szezámmaggal.
    3. A csirkét egy kis méretű tepsibe, jénaiba tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk). Főtt rizzsel tálaljuk.

    KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ-CSÍPŐS CSIRKEMELL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Csillagharcos 1 héttel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Elkészítettem és nagy sikert aratott!

Hasonló Receptek

Magazin