Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai pulyka édes-savanyú szószban

default user icon
1 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 szelet pulykamell
  • 1 kávéskanál étkezési keményítô
  • 4 evôkanál száraz Sherry
  • 4 evôkanál szójaszósz
  • 3 evôkanál paradicsompüré
  • 4 evôkanál barna cukor
  • 2 evôkanál fehérborecet
  • 250 g ananász lével együtt /konzervbôl/
  • 1 nagy hagyma nagy darabokra vágva
  • 250 g ázsiai-kínai zöldségek

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellet csíkokra vágjuk és vajon barnára piríjuk. Hozzáadjuk a züldségeket és a hagymát, majd 15-20 percig pároljuk.
    Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat, és ha megpárolódott a zöldség, ráöntjük a szószt. Már nem szabad tovább fôzni a szójaszósz miatt, így csak összemelegítjük. Ha lehet, Basmati rizzsel tálaljuk, de sima rizzsel is nagyon finom.

Megjegyzés

Extra hozzávalókat is tehetünk hozzá, pl. szójacsírát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Fincsi kaja. Az ananászt kihagytam, mert nagyon sok zöldséggel csináltam és szerintem a paradicsompüré felesleges bele. Nagyon elviszi az ízeket.

Hasonló Receptek

Magazin