Kínai pirított tészta

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • fél kígyóuborka
  • 1 kevés édeskáposzta
  • cukor
  • sötét és világos szójaszósz
  • édes-savanyú csiliszósz
  • spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket vékony csíkokra szeletelem. Az uborkából kikaparom a magokat a szeletelés előtt. Kis olajon pírítani kezdem a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Megsózom egy csipetnyi sóval, illetve megszórom 1 kávéskanál cukorral. Adok hozzá 1 kanál világos és 2 kanál sötét szójaszószt, valamint 2 kanál édes-savanyú csiliszószt. Ha megkóstolom, kicsit édeskésnek kell lenni. Ízlés szerint tehetünk még hozzá esetleg szójaszószt.

    Közben megfőzöm a spagettit, leszűröm, és az elkészült zöldséges raguhoz teszem, együtt még kicsit átpirítom.

Megjegyzés

Tehetünk hozzá pirított csirkemellett vagy pirított tofut.

domebarbara
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Éva 4 évvel ezelőtt
Elkészítettem ezt a receptet. A zöldségeket megpároltam, de csak addig, hogy jó ropogós maradjon. A tésztát előtte megfőztem és a szójaszósszal ízesítettem. Igaz, hogy pirítani kellene a tésztát, de pirítás nélkül is nagyon finom lett. Kevés édes káposztát ír, viszont én legközelebb többet teszek bele, mert nagyon feldobja az ízhatást!
Kata 5 évvel ezelőtt
Nekem sajnos ez a változat nem lett valami finom. Nagyon barnák lettek a zöldségek. Én a kifőtt tésztát pirítom szójaszósszal, kevés olívaolaj társaságában. Utólag kevertem hozzá a vékonyra szelt zöldségeket. Ropogós és nagyon hamar elfogyott. Jó étvágyat!

Hasonló Receptek