Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai mogyorós tészta - kung pao

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

A húst vágjuk csíkokra, majd keverjük össze az étkezési keményítővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a szójaszószt. Mindezt alaposan keverjük össze, és tegyük a hűtőszekrénybe. A húst forró olajon pirítsuk meg, és szedjük ki egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és a felszeletelt csilipaprikát. Mindehhez adjuk hozzá a megsütött húst, a gyömbért és a bort. Végül az ételt fűszerezzük sóval és cukorral, adjuk hozzá a maradék szójaszószt és a mogyorót. A húst tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Az élelmiszerüzletekben már hozzájuthatunk igazi kínai tésztához is, amely vékonyabb és hosszabb, mint a spagetti. Olcsóbb megoldásként azonban nyugodtan használjunk spagettit, amelyet a szójaszósszal kicsit pirítsunk meg olajon.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss