Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai mogyorós tészta - kung pao

default user icon
Kínai mogyorós tészta - kung pao

Hozzávalók

  • 600 g sertésoldalas
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 tojássárgája
  • 1 db hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 kisebb chilipaprika
  • 1/2 teáskanál gyömbér
  • 1 dl bor
  • cukor
  • mogyoró

Elkészítés

    A húst vágjuk csíkokra, majd keverjük össze az étkezési keményítővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a szójaszószt. Mindezt alaposan keverjük össze, és tegyük a hűtőszekrénybe. A húst forró olajon pirítsuk meg, és szedjük ki egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és a felszeletelt csilipaprikát. Mindehhez adjuk hozzá a megsütött húst, a gyömbért és a bort. Végül az ételt fűszerezzük sóval és cukorral, adjuk hozzá a maradék szójaszószt és a mogyorót. A húst tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Az élelmiszerüzletekben már hozzájuthatunk igazi kínai tésztához is, amely vékonyabb és hosszabb, mint a spagetti. Olcsóbb megoldásként azonban nyugodtan használjunk spagettit, amelyet a szójaszósszal kicsit pirítsunk meg olajon.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin