Előkészítés: A halat leöblítjük, kockákra vágjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, héját csíkokra vágjuk, a citrom levét kinyomjuk. Összekeverjük a szójaszószt 3 evőkanál olajjal, a citromlével, a fahéjjal, az ánizzsal, a mézzel, beletesszük a haldarabokat, és legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A répát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A mangót meghámozzuk, felét kockákra, felét szeletkékre vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük 1 evőkanál olajjal. Lecsepegtetjük a haldarabokat (a páclevet nem öntjük ki). Felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, és a halat néhány perc alatt megsütjük benne. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban hirtelen átforgatjuk a répát és a káposztát. A páclevet összekeverjük a citromhéjjal, a szójaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát összekeverjük a répával, a káposztával, a mangóval, és ráöntjük az öntetet. A haldarabokat rátesszük, megszórjuk kókuszreszelékkel, és tálaljuk.