Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai, grillezett BBQ csirke

default user icon
Kínai, grillezett BBQ csirke

Hozzávalók

  • A páchoz:
  • 6 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • egy 5 cm-es darab friss gyömbér, meghámozva, és frissen lereszelve
  • 4 púpozott evőkanál sárgabab szósz (erjesztett szójababból készült sós szósz)
  • 4 púpozott evőkanál méz
  • 4 evőkanál világos szójaszósz
  • 4 evőkanál Shaohsing rizsbor vagy száraz sherry
  • 1 púpozott evőkanál világos barnacukor
  • 1 teáskanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál földimogyoróolaj, és még egy kevés a grillrács beolajozásához
  • 6 darab csirkecombfilé, bőr eltávolítva és 3-5cm-es darabokra elvagdosva
  • 4 darab (25 cm hosszú) bambusz sasliknyárs, felhasználás előtt 20-30 percre vízbe áztatva
  • 340 gr kínai spárgabab, végek levágva és harmadokra aprítva
  • 1 piros chilipaprika, kimagozva és a díszítéshez felaprítva

Elkészítés

    A pác összes hozzávalóját öntsük egy edénybe, és alaposan keverjük
    össze. Helyezzük a csirkét a pácba, és forgassuk meg, hogy mindenhol bevonja a páclé, majd fedjük le az edényt, és a hűtőszekrényben legalább egy órán keresztül, de lehetőség szerint akár egész éjszakára hagyjuk a húst pácolódni.

    Magas hőfokon melegítsük elő a grillt vagy grillező edényt, győződjünk meg arról, hogy a sütés előtt a rostélyokat tisztára dörzsöltük, és kissé beolajoztuk.

    Vegyük ki a csirkét a pácból és tegyük félre a páclét. A félrerakott
    páclevet öntsük át egy kisebb lábasba és egy percig forraljuk, majd ismét tegyük félre. Osszuk négy részre a csirkét és húzzuk fel a 4 bambusz sasliknyársra, minden nyársra körülbelül 5-6 darab csirke jut.

    Mindkét oldalon 2-2 percig grillezzük a csirkét, vagy addig, amíg
    megpirul. Vegyük közepesre a hőt és a csirkenyársak mellett süssük meg a zöldbabot is, közben locsoljuk meg a csirkét és babot a félrerakott páclével. Folytassuk pár percenként a forgatást és locsolást, amíg a saslikok külső szélei mázasak és ragacsosak lesznek és a csirke szépen átsül, ez összesen körülbelül 10-12 prcet vesz igénybe.
    Forrón vagy szobahőmrsékleten tálaljuk, a felaprított chilivel díszítsük.

Megjegyzés

A receptet Ching He Huang készítette. Most a "Könnyedén kínaiul" című műsort vezeti, ahol a kínai konyhával ismerkedhetünk meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin