Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai erős-savanyú leves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 10 dkg szárított fafülgomba
  • 3 db sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg bambuszrügy
  • 15 dkg tofu
  • 4 ek olaj
  • Erős Pista
  • 2 ek szójaszósz
  • bors
  • 1 ek cukor
  • rizsecet
  • 1 mk keményítő
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1.  A szárított gombát 10-15 percre beáztatom. A répát, a zellert és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát 3x3 mm-es kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk a répát, a zellert, majd a bambuszrügyet. Felengedjük kb. 2 l vízzel, és lassú tűzöm főzni kezdjük a gombával. Ízlés szerint Erős Pistával, szójaszósszal, sóval, pici borssal, cukorral és ecettel ízesítjük.
    2. A keményítőt pici vízben csomómentesre keverjük, és ha felforrt, gyors keverés mellett a levesbe öntjük. Amíg újra felforr, 2 felvert tojást a levesbe öntünk, és lassú, hosszú mozdulatokkal elkeverjük. Ízlés szerint  utánaízesítjük, majd belekeverjük a felkockázott tofut.

    KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE 

    KÍNAI CSIRKESZÁRNYAK PIKÁNSAN 

Megjegyzés

Az előkészületek picit macerásak, de megéri. Isteni finom.

esyti5
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin