Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai erős-savanyú leves

5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1.  A szárított gombát 10-15 percre beáztatom. A répát, a zellert és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát 3x3 mm-es kockákra vágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a répát, a zellert, majd a bambuszrügyet. Felengedjük kb. 2 l vízzel, és lassú tűzöm főzni kezdjük a gombával. Ízlés szerint Erős Pistával, szójaszósszal, sóval, pici borssal, cukorral és rizsecettel ízesítjük.
  3. A keményítőt pici vízben csomómentesre keverjük, és ha felforrt, gyors keverés mellett a levesbe öntjük. Amíg újra felforr, 2 felvert tojást a levesbe öntünk, és lassú, hosszú mozdulatokkal elkeverjük. Ízlés szerint  utánaízesítjük, majd belekeverjük a felkockázott tofut. 

Megjegyzés

Az előkészületek picit macerásak, de megéri. Isteni finom.
- esyti5

Ezek is érdekelhetnek

Friss