Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai egytálétel

MME MME
6 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, a kockákra vágott húst rátesszük, és egy kicsit pirulni hagyjuk. Ha már majdnem átsült, beletesszük az apróra vágott gombát, sárgarépát, bambuszt és a tofut. Kicsit hagyjuk sülni. Majd ízlés szerint megöntözzük szójaszósszal (én kb. 1 dl-t öntök rá), és egy kis vizet adunk hozzá. Lefedve pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a szójababcsírát és belereszeljük a fokhagymát, és még kb. 5 percig pároljuk.

A tésztát kifőzzük, lecsöpögetjük, wokban egy kis olajon és szójaszószon átforgatjuk. Végül összekeverjük a kettőt, és így tálaljuk.

Megjegyzés

Eddig akármikor csináltam, mindig ízlett mindenkinek! A hozzávalókat a kínai vagy távol-keleti boltokban mind meg lehet kapni, nem is drágán. :) Szoktam néha hozzárakni fehérrépát, kalifornia paprikát, chilit, esetleg vöröshagyma helyet újhagymát is, így nyugodtan lehet kísérletezni. Sózni nem szabad, mert a szójaszósz nagyon sós magában is! Ha marad másnapra, akkor még jobb lesz, mert összeérnek az ízek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss