Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal

default user icon
1 5/5
Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 25 dkg csiperke felszeletelve
  • pár szem shiitake
  • 15 dkg bambusz (konzerv) vagy bambuszcsíra
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

    Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágom. A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverem egy csipet sóval, a csirkére öntöm. Forró olajon megpirítom a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobom a húst, és fehéredésig sütöm. Kiszedem, a maradék olajon megpirítom a gombát és a bambuszt. Visszateszem a húst, ízesítem szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverem kevés hideg vízzel, a húsra öntöm, és összesütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Monika100
Ez neked mitől ilyen sötétbarna? Nekem tök halovány az egész...

Hasonló Receptek

Magazin