Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai csípős-savanyú zöldségek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
  • 2 db hagyma (felcsíkozva)
  • 3 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
  • 5 vékonyabb sárgarépa (ferdén karikázva)
  • 5 nagyobb gomba tönkje (a kalapokból rántott gomba készült)
  • 1 db nagyobb paradicsom (apróra kockázva)
  • 1/2 kígyóuborka (felcsíkozva)
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 dl fehérbor
  • kevés chilipor
  • kevés sós darált paprika
  • kevés só
  • kevés napraforgóolaj
  • 12,5 dkg rizstészta (hernyótészta)

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat felcsíkoztam, a sárgarépát ferdén karikáztam. A paradicsom ot apróra kockáztam.

    Forró serpenyőben nagyon kevés olajon a fokhagymát kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csíkozott hagymát és a répát is. Rövid pirítás után hozzáadtam a darabolt paradicsom ot, majd felöntöttem kevés borral. A gombát hozzátéve lefedtem, és 5 percig pároltam. A chilipor, a gyömbér és a darált paprika is belekerült (közepesen csípős chiliből készült port használtam), enyhén megsóztam. Hozzáadtam a csíkozott uborkát, a kaliforniai színes paprikát, beletettem a szójaszószt, majd pótoltam a bort annyira, hogy éppen ne lepje el.

    Beletettem a rizstésztát is, ami 5 perc alatt megfő, és fedő alatt néhányszor átkavarva addig főztem, míg a tészta az összes nedvességet fel nem szívta.

Megjegyzés

A kínai konyha rendkívül sokrétű. Ez az étel nem tradicionális, csak kínai jellegű.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin