Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai csípős-savanyú leves

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg sovány sertéshús
  • 25 dkg üvegtészta
  • 30 dkg friss babcsíra
  • 2 kis tojás
  • 1 kávéskanál szezámolaj
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 2 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál borecet
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál finomra vágott újhagyma
  • 2 evőkanál finomra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál chiliolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. Öblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehér borsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsurgatjuk a felvert tojást, és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat, meg a chiliolajat. forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cillaa
\"Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst\" Na, nekem itt ment el a kedvem ennek a receptnek az elkészítésétől...
titi8907
Én a receptben előírt mennyiségekkel dolgoztam. A végén egy csepp leve nem maradt, nem volt savanyú, és nem derült ki, hogy a cukor mihez kell. A közelében sem volt annak amit szerettem volna csinálni, és iszonyú sokba került. T.
könyvelő györgyi
Burgonyakeményítőt szoktam kínai levesek sűritéséhez használni, és feltétlenül teszek bele szójaszószt is, fekete ecettel szoktam savanyítani.
hurgusz
Kedves "tanita22"! Én is nagy kínai- rajongó vagyok! A titok nyitja- vagyis hogy mitől lesz kocsonyás állaga a kínai leveseknek- az étkezési keményítő! Egy kávéskanál belőle már csodákat tesz!:)
tanita22
Az egyik bevásárlóközpontban nagyon finom kínai csípős-savanyú levest lehet kapni. De ahogyan olvastam ezt a receptet, ez nem az. Gondolom, sok féleképpen el lehet készíteni. Amit én ettem - illetve eszek elég sűrűn - annak az állaga olyan melegen is, mint nálunk a kocsonya. Egyszerűen fantasztikus. Még nem készítettem el a tied, de mikor olvastam, összefolyt a nyál a számban.

Hasonló Receptek

Magazin