Elkészítés: A jázminrizst 1,5 x-es mennyiségű vízben ízlés szerint sózva puhára pároljuk.
A karajszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. Serpenyőben felhevítjük a kevés olajat, és hirtelen kisütjük rajta a hússzeleteket, oldalanként 4-5 perc szükséges. (Tovább ne süssük, különben kiszárad!) Amikor már mindkét oldaluk szépen megsült, adjuk hozzá az ananászkarikákat, és hagyjuk azokat kissé karamellizálódni, majd szórjuk meg a kínai ötfűszer keverékkel.
Ezalatt egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét, a szójaszószt, nádcukrot és egy kis vizet, öntsük a szószt a húshoz és az ananászhoz, és közepes lángon forraljuk be, célunk, hogy kissé besűrűsödjön.
Illatozó friss jázminrizzsel tálaljuk, amelyet alaposan szórjunk meg frissen aprított korianderzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre