A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és egyforma, nagyjából 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát ennél valamivel finomabbra, a fokhagymát pedig egészen apróra aprítjuk.
Felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a zellergumót és a fokhagymát, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk.
Ezuán felöntjük annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi, megsózzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük. A második körben adjuk hozzá a karfiolt, a karalábét, a zöldborsót, a krumplit és a zöldeket.
Ha szükséges, akkor öntsünk még hozzá vizet, kóstoljuk meg elég sós-e. Fedő alatt főzzük készre.
Forrón tálaljuk. Bár igaz, ami igaz: a zöldségleves másnap még finomabb!