Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kímélő zöldségleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa + a petrezselyemzöld
  • 1 pici zellergumó a zöldjével
  • 1 kicsike karalábé
  • kb. 30 dkg karfiol rózsáira szedve
  • 3 nagy marék zöldborsó
  • 1 közepes krumpli
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és egyforma, nagyjából 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát ennél valamivel finomabbra aprítjuk, a fokhagymát pedig egészen apróra.

    Felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a zellergumót és a fokhagymát, s fedő alatt 5-7 percig pároljuk. Ekkor felöntjük annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi, megsózzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük. A második körben adjuk hozzá a karfiolt, a karalábét, a zöldborsót, a krumplit és a zöldeket. Ha kell, adunk még vizet hozzá, kóstoljuk meg, elég sós-e. Fedő alatt készre főzzük.

    Forrón tálaljuk. Bár igaz, ami igaz: a zöldségleves másnap még finomabb! :)

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin