A kínai kel leveleket tépkedjük darabokra. A kicsit keményebb középső részét tegyük félre (felhasználhatjuk más ételekhez). A retket vágjuk vékonyra vagy reszeljük le. A zöldhagymát a zölddel együtt vékony karikákra vágjuk.
A felaprított zöldségeket tálban összekeverjük, kicsit sózzuk, majd 4-5 evőkanál szójaszószt keverünk bele. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni kb. 5 órát.
A saláta a hűtőben levet ereszt. Öntsük le róla, majd ebben a lében keverjük el a fokhagyma nyomón átprésel fokhagymákat. Adjuk hozzá a szárított chilit, a reszelt gyömbért, 2-3 evőkanál almaecetet, és az édesítőt vagy mézet, valamint a mogyoróolajat. Keverjük el alaposan, majd öntsük rá a salátára.
Autentikus, koreai étel. A lényege, az ízesítés és a több napig történő érlelés. Érdemes az elkészítést követően kb. 2 napig letakarva érlelni. Az alapanyag minden esetben a kínai kel. A kínai kel egyébként könnyen szívja magába a különböző szószokat, olajokat, amiket rostjai átvesznek, és finom étel válik belőle. - hajduistvan
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!