Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk.
A tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a darált diót.
Sütőtepsire sütőpapírt teszünk, erre kinyújtjuk a tésztalapokat, megkenjük a felvert tojás habbal, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 15-18 percig készre sütjük, mindhárom lapot.
A krémhez a pudingporból a cukor felével és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd ebbe belekeverjük a kihűlt pudingot, amíg jó habos, könnyű krémet nem kapunk.
A tésztalapokat a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük, a legfelső lapra is kenünk egy kevés krémet, és a tetejét díszítjük reszelt csokival vagy színes cukorkákkal. Kockákra szeleteve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre