Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi krémes

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg maragarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • kb. 2 dl tejföl
  • A tojáshabhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • cukordísz vagy reszelt csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk.

A tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a darált diót.

Sütőtepsire sütőpapírt teszünk, erre kinyújtjuk a tésztalapokat, megkenjük a felvert tojás habbal, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 15-18 percig készre sütjük, mindhárom lapot.

A krémhez a pudingporból a cukor felével és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd ebbe belekeverjük a kihűlt pudingot, amíg jó habos, könnyű krémet nem kapunk.

A tésztalapokat a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük, a legfelső lapra is kenünk egy kevés krémet, és a tetejét díszítjük reszelt csokival vagy színes cukorkákkal. Kockákra szeleteve tálaljuk.

Megjegyzés

Az egyik legfinomabb házi sütemény, amit valaha ettem. Vigyázat, függőséget okozhat! :)

A receptet és a fotót Patiserye üldte.
- Patiserye

Ezek is érdekelhetnek

Friss