Kijevi krémes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg maragarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • kb. 2 dl tejföl
  • A tojáshabhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • cukordísz vagy reszelt csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk.

    A tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a darált diót.

    Sütőtepsire sütőpapírt teszünk, erre kinyújtjuk a tésztalapokat, megkenjük a felvert tojás habbal, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 15-18 percig készre sütjük, mindhárom lapot.

    A krémhez a pudingporból a cukor felével és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd ebbe belekeverjük a kihűlt pudingot, amíg jó habos, könnyű krémet nem kapunk.

    A tésztalapokat a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük, a legfelső lapra is kenünk egy kevés krémet, és a tetejét díszítjük reszelt csokival vagy színes cukorkákkal. Kockákra szeleteve tálaljuk.

Megjegyzés

Az egyik legfinomabb házi sütemény, amit valaha ettem. Vigyázat, függőséget okozhat! :)

A receptet és a fotót Patiserye üldte.

Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

T Szaszi 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! Azt javaslom, hogy válasszatok egy másik receptet, ha kijevi krémest akartok sütni, mert ugyan az enyém még nincs kész, de annyi már látszik, hogy ez a recept nem százas. A durván ragacsos tészta kb még ugyanennyi lisztet felvett mire ki tudtam nyújtani, de alig lehetett áttenni a tepsire, mert szakad, nyúlik. Szerintem vagy a tojás sok (máshol 4 tojással fut) vagy a 2 dl tejföl rengeteg, vagy nem tudom. Óvatosan próbáljátok ki!
Kata 3 évvel ezelőtt
Javítani mindig lehet, de nekem sokadszorra is ugyan olyan finom, mint elötte. Sosem lesz se ragacsos se liszt ízű, a családom és a barátok imádják. De hát nem lehet az ízlése mindenkinek egyforma.
Maklári Sándorné 3 évvel ezelőtt
Nekem se izlik a tésztája, valamit javítani kellene rajta. Még gondolkodom a megoldáson.
Kata 4 évvel ezelőtt
Most sütöttem, karácsonyra, valamit biztosan nem jól csináltál, mert nekem minden alkalommal isteni finom. Lehet túl sokáig gyúrtad, ezt a fajta tésztát csak addig szabad mig össze áll. Sajnálom..
Pasztor judit 4 évvel ezelőtt
Hát a süti nagyon rossz először is tök ragacs a teszta mikor meg megsült teljesen liszt ize van, nalunk függőséget biztos nem fog okozni
Kata 4 évvel ezelőtt
Ennek örülök, pont tegnap sütöttem én is, már alig van belőle:)
Haby Zsófia 4 évvel ezelőtt
Isteni lett a süti!
Vass Lászlóné 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti. Én i sütöttem már!

Hasonló Receptek