Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kijevi jércemell

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • A panírozáshoz:
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk.
    2. A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt.
    3. A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki.
    4. A húsokat duplán panírozzuk - tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta.
    5. A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan - ne villával! - megforgatjuk. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Nekem ez a kedvenc ételem, egy kis grillzöldséggel és rizzsel. :)

Dobosszakacs
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Dobosszakacs
ihh:D elrontottam:Dsorry jegyzettömben irtam le elöször:D és 1 sor kimaradt:$ máriskijavitom:D
liszizsuzsika
És hol a töltött fűszervaj? Mert a recept nevéből ezt hámoztam ki: a szokásos módon (tehát fűszervajjal töltve) kijevi jércemell + vmivel töltött fűszervaj.
Csatószegi Zsuzsanna
Aha! A Kijevi jércemell sajtos fűszervajjal készül!Ezt hívják annak!Ahogy a Lúdláb torta párizsi krémmel!Ebben mi az újság?

Hasonló Receptek

Magazin