Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi diós szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütőport, 2-3 evőkanál tejfölt összedolgozunk. Ebből 3 lapot sodrunk.

A 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre verjük /nem gőz fölött/, a 3 lapra kenjük, és 10-10 dkg diót szórunk a még nyers tésztalapokra, majd egyenként megsütjük gáztepsi hátán.

A krémhez a tejet a 2 csomag pudinggal sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük, hogy ne börösödjön meg. 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, jól összekeverjük, és ezzel a krémmel töltjük meg a tésztalapokat.

Megjegyzés

Aki édesebben szereti, tehet hozzá még egy pici porcukrot. Csak másnap szeleteljük. Nekünk nagyon ízlik. Ünnepekre mindig elkészítem. - borbalka

Ezek is érdekelhetnek

Friss