A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Bevágjuk, majd kihajtjuk őket. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké klopfoljuk. Ezt úgy a legjobb, ha egy darab folpakot teszünk a húsra.
A szeleteket meghintjük egy kevés sóval és borssal, majd a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez összekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a citromlével, egy kevés sóval, a felaprított tárkonnyal, a mustárral és egy leheletnyi borssal ízesítjük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formázható legyen.
A fűszeres vajat elosztjuk a hússzeletek közepén, ráhajtjuk a húst, majd felgöngyölítjük, ahogy a töltött káposztát szoktuk.
A töltött csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zselemorzsában. Végül bő, közepesen forró olajban (vagy olajsütőben) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.