Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi csirkemell

MME MME
6 4.4/5
35 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Bevágjuk, majd kihajtjuk őket. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké klopfoljuk. Ezt úgy a legjobb, ha egy darab folpakot teszünk a húsra.
  2. A szeleteket meghintjük egy kevés sóval és borssal, majd a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. 
  3. A töltelékhez összekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a citromlével, egy kevés sóval, a felaprított tárkonnyal, a mustárral és egy leheletnyi borssal ízesítjük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formázható legyen.
  4. A fűszeres vajat elosztjuk a hússzeletek közepén, ráhajtjuk a húst, majd felgöngyölítjük, ahogy a töltött káposztát szoktuk. 
  5. A töltött csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zselemorzsában. Végül bő, közepesen forró olajban (vagy olajsütőben) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsepegtetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss