Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kijevi csirkemell rizi-bizivel

default user icon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 4 ek vaj
  • 4 ek liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd két réteg folpak között vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajtuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Meghintjük a hússzeleteket a finomra vágott snidlinggel, majd mindegyikre 1/2 tk vajat teszünk.
    2. Feltekerjük a hússzeleteket, összetűzzük őkethústűvel vagy fogpiszkálóval, majd meghintjük egy kevés liszttel, és letakarva a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a töltött hústekercseket körbepirítjuk benne 4-5 perc alatt aranyszínűre.
    3. A tekercseket tűzálló tálba tesszük, és 150 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percre.
    4. A fehérbort a hússütéshez használt serpenyőbe öntjük, majd a szaftot a felére forraljuk, és belefacsarjuk a citrom levét.
    5. A hústekercseket a mártással tálaljuk. Rizibizi illik hozzá. 

      CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin