Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snidlinges kijevi csirkemell rizibizivel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A  kijevi csirkemellhez a húst megmossuk, szárazra töröljük, majd két réteg folpak között vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajtuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Meghintjük a hússzeleteket a finomra vágott snidlinggel, majd mindegyikre 1/2 tk. vajat teszünk.
  2. Feltekerjük a hússzeleteket, összetűzzük őket hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd meghintjük egy kevés liszttel, és letakarva a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a töltött hústekercseket körbepirítjuk benne 4-5 perc alatt aranyszínűre.
  3. A tekercseket tűzálló tálba tesszük, és 150 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percre.
  4. A fehérbort a hússütéshez használt serpenyőbe öntjük, majd a szaftot a felére forraljuk, és belefacsarjuk a citrom levét.
  5. A hústekercseket a mártással tálaljuk. Rizibizi illik hozzá.


Ezek is érdekelhetnek