Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kijevi csirkemell fokhagymás burgonyapürével

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db/3 pár csirkemellfilé
  • 50 dkg vaj
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 mk egész szerecsendió, reszelve
  • 1 mk reszelt citromhéj
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg pankó (ropogós, nagy szemcséjű) morzsa
  • 5 dl étolaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 6 gerezd fok hagyma
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

    1. A csirkemelleket hegyes késsel hosszában felszúrjuk, egy zsebet vágunk bele, majd megsózzuk. Fakanál nyelével óvatosan, hogy ne szakadjon el, kitágítjuk a mélyedést.
    2. A vajat egy keverőtálban szobahőmérsékleten kb. 20 percig állni hagyjuk. Habverővel habosra keverjük – ezzel kétszeresére nő a térfogata –, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Kiterítjük, és hűtőbe tesszük.
    3. A hideg, ízesített vajat egyenlő darabokra szeleteljük, és egyenként betöltjük a csirkemelleken ejtett zsebekbe. A töltött csirkemellek szélét fogpiszkáló segítségével összetűzzük, majd liszt, felvert tojás, pankó morzsa sorrendben bepanírozzuk.
    4. Magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkemelleket közepes tűzön mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ezután kiszedjük belőlük a fogpiszkálót, amivel összetűztük őket. A lényeg, hogy a panír résmentesen zárja a nyílást.
    5. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amint megpuhult, leszűrjük és burgonyapasszírozóval áttörjük. A tejet felforraljuk, és habverő segítségével a burgonyához keverjük. A vajat felkockázzuk, és apránként belekeverjük a pürébe, ettől lesz habos, levegős. A szeletelt fokhagymát az olívaolajban aranybarnára pirítjuk, majd leszűrjük. Tálalás előtt a burgonyapüréhez keverjük.
    6. Tálalás: a krémes pürét tányérra szedjük, és mellé helyezzük a csirkemellet, óvatosan megszúrjuk, szépen kifolyatjuk belőle a vaj egy részét.

    11 EGYSZERŰ TÖLTÖTT CSIRKEMELL A GÖNGYTÖLTTŐL A CORDON BLEU-IG >>> 

    13 RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Barátok közt: Sülve-főve receptkönyv.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin