Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi csirkemell fokhagymás burgonyapürével

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kijevi csirkemell elkészítéséhez a csirkemelleket hegyes késsel hosszában felszúrjuk, egy zsebet vágunk bele, majd megsózzuk. Fakanál nyelével óvatosan, hogy ne szakadjon el, kitágítjuk a mélyedést.
  2. A vajat egy keverőtálban szobahőmérsékleten kb. 20 percig állni hagyjuk. Habverővel habosra keverjük – ezzel kétszeresére nő a térfogata –, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Kiterítjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A hideg, ízesített vajat egyenlő darabokra szeleteljük, és egyenként betöltjük a csirkemelleken ejtett zsebekbe. A töltött csirkemellek szélét fogpiszkáló segítségével összetűzzük, majd liszt, felvert tojás, pankómorzsa sorrendben bepanírozzuk.
  4. Magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkemelleket közepes tűzön mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ezután kiszedjük belőlük a fogpiszkálót, amivel összetűztük őket. A lényeg, hogy a panír résmentesen zárja a nyílást.
  5. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Amint megpuhult, leszűrjük, és burgonyapasszírozóval áttörjük. A tejet felforraljuk, és habverő segítségével a burgonyához keverjük. A vajat felkockázzuk, és apránként belekeverjük a pürébe, ettől lesz habos, levegős. A szeletelt fokhagymát az olívaolajban aranybarnára pirítjuk, majd leszűrjük. Tálalás előtt a burgonyapüréhez keverjük.
  6. Tálalás: a krémes pürét tányérra szedjük, és melléhelyezzük a csirkemellet, óvatosan megszúrjuk, szépen kifolyatjuk belőle a vaj egy részét.

Megjegyzés

Recept és fotó: Barátok közt: Sülve-főve receptkönyv. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss