Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kihagyhatatlan gasztroprogramok a hétvégére a Gourmet fesztiváltól a Street Food Éjszakájáig

Találkozz a világ legjobb női séfjével és fesztiválozz Budán, kóstolj söröket Pesten és borokat Szegeden!

Gourmet Fesztivál a Millenárison

Május 18–21. között egy időben, egy helyen kínálja ételeit a négy hazai Michelin-csillagos hely és a csúcséttermek zöme, továbbá a régió több sztárszakácsa – köztük a világ legjobb női séfjének megválasztott szlovén Ana Roš. Az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló rendezvényen több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel a kínálatban, amely a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig terjed, és a desszertekről még szó sem esett. Nem vonz a fine-dining? Jóllakhatsz olasz pizzával, kézműves hamburgerrel, kanizsai dödöllével, sztrapacskával vagy slambuccal is! A workshopok csillapítják a tudáséhségedet, a színpadon Anna Olson, a Food Network tévécsatorna kanadai sztárcukrásza és magyar gasztrocelebek tartanak bemutatókat, a családosokat pedig külön helyszín várja pl. babakonyhával és tinédzser főzőiskolával.

Részletek >>> 

Eleven Tavasz Fesztivál Újbudán

Szombaton és vasárnap húsz helyszínen több mint hatvan kulturális és kulináris élménnyel gazdagodhatsz a Bartók Béla Boulevard-on negyedszer sorra kerülő összművészeti fesztiválon. A Feneketlen-tótól a Gárdonyi téren át a Gellért térig közösségi programokkal, koncertekkel és kiállításokkal várnak a szervezők. Egyebek mellett betekinthetsz egy különleges cuvée születésébe, ücsöröghetsz a rozéteraszon, előadást hallgathatsz a zöld diétáról és a babakonyháról, megkóstolhatod a Hadik kávéház zenés menüjét és a Kelet kávézó modern felfogású süteményeit, részt vehetsz ételkompozíciós workshopon, egy pop-up étteremben a finn különlegességekkel ismerkedhetsz, a Gellért Szálló sörözőjében és cukrászdájában pedig dixielandre hangolva kóstolhatod Amerika ízeit a jégkrémtől a hamburgerig.

Részletek >>> 


Belga Sörfesztivál a Bálnában

Különleges sörökre szomjazol? Akkor irány a pesti Duna-part, ahol május 19–21. között már 8. alkalommal ünnepelnek a belga sörök rajongói. Idén 45 főzde 250-féle söre érkezett, és ezek közül 65-félét csapolnak a pultosok. Könnyebben megfelelhetsz a kihívásnak, ha tanulmányozod a rendezvény honlapján elérhető sörkalauzt, amely a szokástól eltérően nem típus vagy szín, hanem ízvilág alapján kategorizálja a söröket, hogy az ízlésednek leginkább megfelelő fajtákat próbálhasd ki. A kiváló sörökhöz kiváló sörkorcsolyákat, sajtokat és meleg ételeket, desszertként pedig belga csokoládét fogyaszthatsz.

Részletek >>>

Street Food Éjszakája 

Izgalmas újdonsággal készül a negyedik Street Food Éjszakája, május 19-én! Ezen az estén 40-50 street food bár és food truck fog Budapest különböző pontjain legalább 20%, de nem ritkán féláras kedvezményeket kínálni étlapja egyes elemeire (vagy akár a teljes egészére). Emellett kézműves üdítőkkel és kézműves sörökkel kiegészített, csak ezen az estén elérhető menüt is rendelhetünk, melyhez szintén egyedi, SFÉ-áron juthatnak hozzá a műfaj szerelmesei. A kedvezmények, a kóstolók és különleges ajánlatok által a közönségnek lehetősége van új helyeket felfedezni és olyan ételeket is kipróbálni, amire korábban nem kerített sort. 

Részletek >>> 

Szegedi Borfesztivál és Hídivásár

Vasárnap estig még ellátogathatsz a 10 helyszínen zajló 23. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozatra. (Tudtad, hogy a helyiek azért ünnepelnek minden év május 21-én, mert 1719-ben ezen a napon érkezett meg a Szegedet szabad királyi várossá nyilvánító okirat?)

Magyarország egyik legnagyobb bormustráján 150 borász mutatja be válogatott nedűit a minőségi borok kedvelőinek a Széchenyi téren és a Gasztroudvarnak is otthont adó Klauzál téren. A 250 programot számláló maratoni ünnepségsorozatot hagyományosan a Hídivásár zárja: a Belvárosi hídtól a Széchenyi térig 200 kézműves portékái között válogathatsz, továbbá házilag készített finomságokat vásárolhatsz.

Részletek >>> 

HOL EGYÉL IDÉN A BALATONNÁL? 66 HELY, AMIT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI >>> 

6 EGYSZERŰ TIPP Anna Olsontól, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A SÜTEMÉNYED! >>> 

ÉDES ÉLET AZ AUGUSZT DINASZTIÁVAL >>>  

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss