Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kígyósi töltött gombóc

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 30 gombóchoz:
  • 90 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál zsír
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg darált pörkölt
  • pörköltszaft
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A főtt burgonyát áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a zsírt, a sót, és jól összedolgozzuk.

    Ezután kinyútjuk olyan vastagra, hogy gombócokat formázhassunk belőle. A tésztát 7x7 cm-es kockákra vágjuk.

    A pörkölthúst a szaftjából kiszedjük és ledaráljuk. A szaftot félretesszük. Ezután elkészítjük a gombócokat: a négyszögekbe darált húst teszünk, gombócokat formázunk belőle. és sós vízben kifőzzük. Míg a gombócok főnek, a szaftot a tejföllel átforraljuk.

    Amikor a gombócok megfőttek (feljöttek a víz tetejére), szép sorban a tejfölös szaftba szedjük, megforgatjuk benne, végül a szafttal tálaljuk.

Megjegyzés

Mivel ez családi adag, a megmaradt gombócokat lefagyaszthatjuk.

Amennyiben kevesebb adagot akarunk készíteni, a hozzávalókat harmadoljuk.
Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin