Kifli

default user icon
24 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dkg vaj
  • 1 kiskanál kanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 csapott evőkanál burgonyapehely

Elkészítés

    Elkészítés: Kenyérsütőgépbe rakjuk a hozzávalókat, dagasztás és előkelesztés utan kivesszük a tésztát, és lisztezett lapra tesszük. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és úgy vágjuk fel, hogy 20x20 cm körüli négyzeteket kapjunk. Ezeket az átlójuknál szintén elvágjuk. Az így kapott háromszögeket szélesebb oldalról kezdve a csúcs felé feltekerjük. A kapott kifliket patkó alakban meghajtjuk, és vékonyan kikent sütőlapra helyezzük úgy, hogy kelés közben legyen helye. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Sütés előtt melegvizes tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, és szép világos színűre sütjük (kb. 22-25 perc).

Megjegyzés

Próbáljátok ki, érdemes, mert finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pór Mária 3 évvel ezelőtt
Annyit módosítottam rajta, hogy 1 evőkanál sóval készítettem és a burgonyapehely helyett több vajat raktam bele. Sütés előtt nagy szemű sóval meghintettem. Isteni!!!
Varsanyi Beata 4 évvel ezelőtt
nagyon fini lett, koszi a receptet
Szabolcsné Puskás Erzsébet 4 évvel ezelőtt
Én is kipróbáltam. A tészta állaga nagyon jó, de nekem iszonyúan sótlan lett. Bőven elbír egy evőkanál sót. (bár lehet, hogy mi eszünk túl sósan)
hanita 4 évvel ezelőtt
Fantasztikus kiflit sikerült sütnöm ennek a receptnek köszönhetően!!!! Én is elhagytam a burgonyapehelyt, kicsit több vajat tettem bele!Az 5 éves kisfiam azt mondta,h ne vegyek boltba kiflit,inkább mindig ilyet süssek!!
Frankó Márti 5 évvel ezelőtt
Kipróbáltam krumplipürépor illetve főtt krumpli nélkül, kicsit több vajjal, reszelt sajttal a tetején, és tökéletesen puha, nagyon finom, ízletes lett. 10 kifli és 4 zsemle készült a fenti mennyiségből. Köszönöm a receptet, bátran ajánlom mindenkinek!
Novákné R. Zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom!!!! Én egy kis sajtot raktam a kifli közepébe nagyon jó lett. Köszi a receptet!!!!
Beatrix 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom a kifli. Nálam a hajtogatással volt egy kis pobléma, kicsit vastagra nyújtottam a tésztát, így szabályosan nagy kiflik születtek, de az íze az egész családnak ízlett. Jobb sütni frissen mint megvenni a boltban. :)
Baranyai Csilla 6 évvel ezelőtt
Ez tényleg nagyon finom! Én a 3szögek felét megfeleztem, így kicsi és nagyobb kifliket kaptam. Köszönöm a receptet!
Baloghné Timi 6 évvel ezelőtt
Ha nincs itthon pehely, akkor a főtt burgonyából mennyit kell a tésztához adni? Ugyanolyan jó lesz így is, vagy a pehely nedszívó képessége fontos?
Ivan Veronika 6 évvel ezelőtt
Egy adag tésztából kb mennyi kifli lesz?

Hasonló Receptek

Magazin