Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis Kinder Bueno torta

70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  2. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, eloszlatjuk egyenletesen, majd megszórjuk a vágott dióval. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt. Ha kész, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
  3. A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet és egy kevés tejet simára keverünk. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  4. A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét. A két krémet kihűtjük. A margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.
  5. A mogyorókrémes tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére pedig a habtejszínből vert kemény habot tesszük.

    Tipp: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte egy kicsit mikróba téve felmelegítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss