Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk. Mindet sütőlap vagy tepsihát méretű téglalappá nyújtjuk, s egyenként kb. 10-15 perc alatt, előmelegített sütőben, lisztezett sütőlapon megsütjük. A krémhez a lisztet összekeverjük a cukorral, tojássárgákkal és kevés tejjel, s lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, apránként hozzáöntve a többi tejet, sűrűre főzzük. Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Még melegen beledobjuk a margarint, s addig kevergetjük, míg elolvad. A krém 2/3 részébe belekeverjük a kakaóport.
Az első lapot megkenjük a kakaós krém felével, rátesszük a második lapot, erre jön a sárgán hagyott vaníliakrém, majd a harmadik lap, melyre rákenjük a maradék kakaós krémet, végül beborítjuk a negyedik lappal.
A habhoz a tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük, s a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A besűrűsödött, fényes habot a süteményre kenjük. Másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre