Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiakadtak a helyiek! Tiltakoznak Ördög Nóráék balatoni kisboltja miatt

default user icon
MME
A balatonakarattyai lakosok nyílt levélben tiltakoznak Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja miatt, ugyanis a néhány hónapja működő üzlet hatalmas népszerűsége miatt akkora autós forgalmat generált a környéken, hogy percenként robog el egy autó a kicsi utcában bőven a sebességhatár felett – állítják a helyiek.

Már a nyitás napján rengetegen voltak kíváncsiak a Nekem a Balaton névre keresztelt kisboltra, amit Ördög Nóra és Nánási Pál álmodott meg nem is olyan régen. A probléma az, hogy a legtöbben autóval érkeznek, amire a balatoni település pici utcácskája egyáltalán nincs felkészülve, de zajterhelés és megnőtt az üdülőövezetben.

A bolt előtt nincs parkoló, így a vendégek az utca két oldalán parkolnak le a nyaralók előtt ott, ahol éppen helyet találnak, ráadásul sokan még a sebességkorlátozást (30km/h) sem tartják be. Ebből lett elegük a lakosoknak, nemtetszésüknek pedig most egy nyílt levélben adtak hangot. 


„Nem értjük, hogy üdülőövezetben miért kellene elviselnünk ekkora forgalmat. Tavaly a környéken óránként ha két autó ment át, sokat mondunk. Soha nem volt gond a parkolással, a zajjal. Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-al, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók. Többször a szerencsén múlt, hogy az autó nem ütött el egy biciklist vagy minket”

Igaz, a házaspár már korábban jelezte, hogy a helyi önkormányzattal együttműködve már dolgoznak megoldáson, a napokban pedig a Borsnak a következőket mondta Ördög Nóra a kialakult helyzettel kapcsolatban:

- Folyamatos egyeztetésben vagyunk a rendőrséggel, önkormányzattal, minden szervvel, akikkel csak kell az ügy kapcsán. Azt gondolom, az itt lakók 90 százalékának a világon semmi gondja sincs a kisbolt népszerűségével, de mindig akad, akinek valami nem jó. Igyekszünk megoldani a problémát!

 

ALLERGIÁS VAGY A PARLAGFŰRE? AKKOR AKÁR A KORONAVÍRUST IS KÖNNYEBBEN ELKAPHATOD >>> 

KORONAVÍRUS VAGY ALLERGIA? ÍME A TÜNETEK >>> 

EBBEN A KOROSZTÁLYBAN TERJED MOST A KORONAVÍRUS MAGYARORSZÁGON >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss