Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kiadós húsos rakott karfiol

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 35 dkg rizs (+ 7 dl víz)
  • 80 dkg pörkölt (recept a leírásban)
  • 8-10 dkg szalonna (sütnivaló)
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 50 dkg tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg sajt
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek étolaj
  • 3 ek tej

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejet, és lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő között). Lassan forraljuk, mert könnyen kifut! Kb. 10 perc után elzárjuk a gázt, és leszűrjük.
    2. Egy kisebb (kb. 3 literes) edénybe 2 evőkanál olajat teszünk, felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a rizst. Ezután ráöntjük a 7 dl vizet, megsózzuk, lefedjük, és kb. 10-12 percig főzzük, párszor belekeverünk. Ezután elzárjuk a gázt, és bebugyoláljuk 2 konyharuhába a lefedett edényt, hogy a rizs tovább puhuljon az edényben - ezalatt elkészítjük a pörköltet.
    3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasban pirosra sütjük. A szalonnazsírból locsolunk 1-2 evőkanálnyit egy 25x25 cm-es tepsibe.
    4. A pörköltet óvatosan összekeverjük a rizzsel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A rizses húst egy nagyobb kanállal a tepsibe tesszük, kilapítjuk egy kanállal, rárakosgatjuk a karikára vágott paradicsomot és a karfiolrózsákat.
    5. A karfiolok tetejére rátesszük a tojássárgájákkal és pirospaprikával összekevert tejfölt, és ráreszeljük a sajtot. Végül az egészet megszórjuk az apróra sült szalonnakockákkal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    SAJTOS RAKOTT KARFIOl >>> 

    SONKÁVAL RAKOTT KARFIOl >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Zsubabus
Nagyon jó lett! A párom tegnap este repetázott a vacsinál, és mára is pakoltam el neki egy fém edénybe, amibe kamionban is meg tudja melegíteni. Hát mire megálllt, hogy megmelegítse, addigra fele elfogyott! Hidegen útközben elcsipegette :-) Pedig előtte finnyázott, merthogy karfiol, ugye férfinépség csak a hús... Annyit változtattam, hogy a tejfölbe nem tettem se pirospaprikát, se ételízesítőt, csak 2 tojást. És Zita anyu tanácsára összekevertem a rizs-pörkölt-tejföl-tojás párost, és szerintem ez a titka, hogy ilyen finom lett, na meg a szalonna zsírja, ami alákerült az egész cuccnak. Na meg még a fnomra elkészített pörkölt... Ja, és még sajtot is elfelejtettem tenni rá, de nem hiányzott!!! Szóval köszi az ötletet!!! Részemről csillagos ötös az értékelés!!!
rebecca11
Hat en olyan jot nevettem ezen a beszollason Estapona! LOL Semmi tulzas a kaja tok jok. Kulonben meg nem mindenkinek kell fogyozni. ;-)
n_kriszti
Nagyon finom lett ,köszi szépen a receptet!
Estepona
Mi ebben a túlzás??? Egy kis szalonna isteni ízt ad, az pedig, hogy "szaftos pörkölt", számomra nem azt jelenti, hogy úszik a zsírban! És mi az, hogy "elvileg diétás étel"? Csinálja diétásra az, aki akarja!
mary-anna
Hát... Én nem fogyókúrázom, de ezt azért túlzásnak találom. Szalonna, szaftos pörkölt, 20 %-os tejföl.Miközben a rakott karfiol elvileg diétás étel.
orsi19901226
Én a szalonnát teljesen mellőzöm ebből az ételből, bőven elég a szaftos pörkölt. Egyébként nem kell lefedni alufóliával, mivel minden hozzávaló már meg van puhulva benne, csak át kell pirítani.Mire a teteje megpirul, kész is van az egész. Pussz: Zita anyu
syatzza
Le kell takarni alufóliával? Mert ha nem, akkor az előzőleg pirosra sütött szalonnakockák feketére sülnek.
orsi19901226
Sziasztok! A Mirza receptje isteni! Én annyit változtatok rajta, hogy a rizses hússal összekeverem az ízesített tejfölt, amibe 2-3egész tojást teszek. Alulra jön a karfiol 3/4része, rá a tejfölös rizseshús, a tetejére ismét a maradék karfiol, amit a végén néhány kanál natur tejföllel áthúzok. Az aljára nem teszek sütőpapírt, hanem kicsi pirított morzsával szórom be a tepsüt. Próbáljátok ki mindkét változatot! Pussz: Zita anyu
szkati
Na így már más! Biztos nagyon finom lehet ez a rakott karfiol!

Hasonló Receptek

Magazin