Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ki ne öntsd a tészta főzővizét! 5 tipp, hogy mire használhatod

default user icon
MME
A tészta főzővize legtöbbször a mosogatóban végzi, pedig nagy kár érte. Ugyanis nagyon sok mindenre felhasználhatod. Mutatjuk, hogy mire.

1. Viráglocsolás

A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, amely jót tesz a növényeknek. Hagyd kihűlni a vizet és locsold meg a virágaidat, hálásak lesznek érte.

2. Szószok, pestók hígítása

Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal, vagy pestókkal. Ha a tészta vízéből egy kanálnyit hozzákeversz a szószhoz, sokkal krémesebb lesz.

3. Kelt tészták készítése

Ha házi kenyeret, vagy pizzát készítesz, akkor is fel tudod használni a maradék főzővizet. Sokkal finomabb lesz a kelt tészta, ha sima víz helyett a tészta főzővizét használod a gyúráshoz.

4. Mosogatás

Talán meglepő, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer, el lehet távolítani vele a szennyeződéseket.

5. Hajmosás

Talán furán hangzik, hogy hajmosáskor egy tál főzővízzel öblítsd le a hajadat. Pedig a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz, töredezett a hajad, akkor először öblítsd át a tészta főzővízével, majd mosd meg samponnal.

8 EGYSZERŰ TIPP, ÍGY FŐZZ TÖKÉLETES TÉSZTÁT! >>>

NE ÖNTSD KI! 3+1 SZUPER TIPP A FŐZŐVÍZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSÁHOZ >>>

A TÖKÉLETES SPAGETTI 10 TITKA A FŐZÉSTŐL A TÁLALÁSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss