1. Viráglocsolás
A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, amely jót tesz a növényeknek. Hagyd kihűlni a vizet és locsold meg a virágaidat, hálásak lesznek érte.
2. Szószok, pestók hígítása
Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal, vagy pestókkal. Ha a tészta vízéből egy kanálnyit hozzákeversz a szószhoz, sokkal krémesebb lesz.
3. Kelt tészták készítése
Ha házi kenyeret, vagy pizzát készítesz, akkor is fel tudod használni a maradék főzővizet. Sokkal finomabb lesz a kelt tészta, ha sima víz helyett a tészta főzővizét használod a gyúráshoz.
4. Mosogatás
Talán meglepő, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer, el lehet távolítani vele a szennyeződéseket.
5. Hajmosás
Talán furán hangzik, hogy hajmosáskor egy tál főzővízzel öblítsd le a hajadat. Pedig a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz, töredezett a hajad, akkor először öblítsd át a tészta főzővízével, majd mosd meg samponnal.