Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ki lesz az Év háziasszonya?

default user icon
MME
Melyik a jobb, ízletesebb, omlósabb sült libamell: ahogy Polyák Lilla vagy ahogy Fésüs Nelly készíti? Az év háziasszonya vetélkedőben ismert háziasszonyok vetélkednek abban, hogy melyikük ügyesebb, gyorsabb a háztartási teendők közt!

Az Év Háziasszonya címmel új TV-műsor, vetélkedő indult a TV2-n. Nyolc jól ismert, népszerű hölgy vetélkedik, küzd az Év Háziasszonya címéért - Kovács Lázár műsorvezetésével. A hölgyek vásárolnak, sütnek-főznek, takarítanak, barkácsolnak. Minden adásban ketten mérkőznek. A játék rendkívül hangulatos és izgalmas, de a műsor nemcsak szórakoztat, hanem hasznos információkat, tanácsokat is ad a háziasszonyoknak. Kovács Lázár nemcsak műsorvezető, hanem ő a zsűri is. Ő dönt a konyhai játékban, vagyis abban, hogy kinek az étele sikerült jobban. Sok tekintetben ez döntheti el a párharcokat.

A második adásban Polyák Lilla és Fésüs Nelly musicalszínésznők mérték össze konyhai tudásukat. Mindkettőjük feladata libamell készítése volt.

Ünnepi libamell Lilla-módra!

Hozzávalók: Libamell (vagy kacsamell), tisztított, főtt gesztenye, meggybefőtt, aszalt sárgabarack, száraz vörösbor, almás lilakáposzta, gyorsfagyasztott rösztiburgonya, olaj, só, bors. 
Öntet: áfonyalekvár, narancslé, narancshéj, mustár, só és bors.
Polyák Lilla így készítette el
1. A libamellet átvágjuk és kiterítjük, húsát sózzuk, borsozzuk és bőrével lefelé berakjuk a serpenyőbe. Mikor már kiengedte a zsírját, átfordítjuk és megsütjük.
2. Felaprítjuk a gesztenyét és az aszalt sárgabarackot, berakjuk egy edénybe, s felfőzzük a meggybefőttel és a levével, s egy kevés borral ízesítjük. 
3. Olajban megsütjük a rösztiburgonyát. 
4. Megmelegítjük az almás vöröskáposztát.
5. A készételt tálaljuk, s mellé rakjuk az öntetet.

Libamell, ahogy Nelly készíti! 

Hozzávalók: egy liba (vagy kacsa)mell, almás lilakáposzta, gyorsfagyasztott rösztiburgonya, olaj, só és bors. 
Öntet: áfonyalekvár, narancslé, narancshéj, mustár, só és bors. 
Fésüs Nelly így készítette el:
1. A libamellet átvágjuk és kiterítjük, húsát sózzuk, borsozzuk és bőrével lefelé berakjuk a felforrósított serpenyőbe. Mikor már kiengedte a zsírját, átfordítjuk és megsütjük.
2. Olajban megsütjük a rösztiburgonyát.
3. Megmelegítjük az almás vöröskáposztát.
4. A készételt tálaljuk, s mellé rakjuk az öntetet.

Kovács Lázár úgy ítélte meg, hogy Polyák Lilla által készített sült libamell sokkal ízletesebb volt. Érdemes tehát főtt gesztenyét csempészni a tepsibe, ha sült libamellet készítünk. Az Év háziasszonya című vetélkedőt minden szombaton délben láthatod a tv2-ön!

Ezek is érdekelhetnek

Friss