Angolok
Előmelegítik a teáskannát. Személyenként egy-egy kiskanál teát tesznek bele, plusz egyet a kanna számára. Forró vizet öntenek a levelekre, és 5-6 percig állni hagyják. Megkeverik, majd csészékbe töltik. Tejjel és esetleg cukorral ízesítik.
Üzbégek
Leforrázzák a zöld teát, két percig állni hagyják, leszűrik, pialákba (szélesszájú, színes, általában gyapotvirágot mutató fületlen porcelán csésze) töltik. Selyemcukrot adnak hozzá, kortyolgatva fogyasztják.
Oroszok
Szamovár vagy nagy fém teáskanna tetejére teszik a teasűrítmény-kivonatot tartalmazó kannát. A csészét 1/4 vagy 1/2 részig töltik a sűrítménnyel, majd feltöltik a szamovárból forró vízzel. Cukrot vesznek a foguk közé és azon keresztül kortyolgatják a teát.
Törökök
Szintén sűrítményt engednek fel forró vízzel. Nagyon pici üvegpohárból isszák a rendkívül erős teát. Általában kockacukorral ízesítik. Egyiptomban A tealevelet porrá őrlik, majd forró vízzel felöntik. Pohárból vagy csészéből isszák. Általában kockacukorral ízesítik.
Japán
Rengeteg teát, általában zöldet isznak. Teaszertartásuk, a chanoyu nagyon híres.