Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háromsajtos házi marhaburger: így készül lépésről lépésre

default user icon
MME
Ebédötlet kéne hétvégére? A hamburger mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy marhahúsos változat háromféle sajttal, sült krumplival. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

HÁROMSAJTOS MARHABURGER >>> 
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg darált marhahús
2 db burger buci
2 szelet cheddar sajt
0,5 dkg kecskesajt
0,5 dkg kéksajt
1 dl paradicsomos szósz (Chefbag)
1 dl majonézes szósz (Chefbag)
10 dkg paradicsom
10 dkg saláta
1 fej lilahagyma
0,15 dl balzsamecet
30 dkg krumpli
barna cukor
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas/ serpenyő
serpenyő
2 db tepsi / hőálló tál
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük, a sajtokat elfelezzük. A marhahúst megsózzuk és megborsozzuk. Olajos kézzel két egyforma gombócot gyúrunk a húsból, majd kb. 2-2,5 cm vastagra lapítjuk. 

2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A megsózott, megborsozott és olívaolajjal meglocsolt burgonyát sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.

3. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon kevergetve karamellizáljuk. Végül hozzáöntjük a balzsamecetet, majd pár perc párolás után félretesszük.

4. Olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután a húspogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rátesszük a háromféle sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. A bucikat szintén megpirítjuk (figyeljünk, nehogy megégjenek).

5. Összeállítjuk a burgert. A buci alját megkenjük a paradicsomos szósszal, rárakjuk a salátát, a paradicsomot, a húst, a hagymalekvárt, a majonézes szószt, majd a buci tetejét.

6. A burgert a tepsis krumplival tálaljuk.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss