Elkészítése: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a barnacukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk, majd a keverékhez adagoljuk; végül a tojássárgájákat is hozzátesszük. A tésztát öszegyúrjuk, és legalább egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A körtéket megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük egy tepsibe. Hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a szerecsendiót. Az egészet jól összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk. A körtéket befedjük a tésztával, hogy mindenhol betakarja. 40 percig sütjük. Langyosan, vaníliás porcukorral megszórva szervírozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre