Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kevert saláta, ahogy Rómában készítik

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 2 db tojás
  • 1 fej római saláta
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg parmezán
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 6 db koktélparadicsom
  • Az öntethez:
  • 3 db tojássárgája
  • 6 ek olaj (bármilyen növényi)
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek Worcester-szósz

Elkészítés

  1. A salátát kézzel nagyobb darabokra tépkedjük a leveleket.  Két darab tojást megfőzünk, majd egyforma cikkekre vágjuk és rádobjuk a salátára.
  2. A bacont ropogósra sütjük, a parmezánt véknyan felszeleteljük, majd ezeket is a salátához adjuk.
  3. A kenyerekre olívaolajat csepegtetünk és bekenjük fokhagymával. Felszeleteljük és egy serpenyőben megpirítjuk. Végül ezt is a saláta tetejére öntjük.
  4. Az öntethez tojássárgáját elkeverjük a mustárral. Óvatosan elkezdjük adagolni hozzá az olajat, de közben folyamatosan habverővel keverjük!
  5. Egy gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy késsel összezúzunk. Majd hozzákeverjük az öntethez.
  6. Végül a reszelt parmezánt, a borsot, citrom levét és a Worchester-szószt is jól elkeverjük a mártással. Az elkészült öntetből ízlés szerinti mennyiséget öntünk a salátához.

cézár saláta

Szuper saláták - Válogass kedvedre!

 

Ezek is érdekelhetnek