Kevert meggyes süti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 30 dkg puha margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 üveg meggy (kb. 70-80 dkg)

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.

    2.) A tojásokat kettéválasztjuk, két külön tálba. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).

    3.) A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojáshabot.

    4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt lesz kész.

    5.) Ha megsült, porcukorral megszórjuk, és kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin