Kevert meggyes süti

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 30 dkg puha margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 üveg meggybefőtt (magozott, kb. 70-80 dkg)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
    2. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
    3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
    4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt készre sütjük.
    5. Ha megsült, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin