Kevert meggyes pite

default user icon
7 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kb. 80 dkg meggy

Elkészítés

    Elkészítés: A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, és alaposan elkeverjük. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Beleszórjuk a magozott meggyet, és lassan, közepes lángon sütjük.

Megjegyzés

Anyósomtól kaptam ezt a receptet, nem olyan fojtós mint a piskóta. Én a kevert tésztákat vékony kötőtűvel szoktam megszúrni, hogy megsült-e. Ún. tűprobáig sütöm. Ha már nem ragad a kötőtűre a tészta, akkor jó.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mákszem Éva 5 évvel ezelőtt
Én nagyon régóta ezzel a recepttel készítem a pitét. Nagyon-nagyon finom! A meggy felét lisztben meghempergetem :), és akkor nem süllyed le az aljára. Isteni, köszi a receptet!
Gombi 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept.Isteni finom.Fel is töltöttem a képet a végeredményről. A 2. és 3. kép az én sütimről készült :).
Szabó Lajosné 6 évvel ezelőtt
Nem tudom, hogy azért nem szeretek sütni, mert nem tudok, vagy azért nem tudok sütni, mert nem szeretek.DE ezt a receptet már kétszer is megcsináltam.SIKERÜLT. És nagyon finom lett. Még nekem is ízlett. Köszi
Orbán Ottilia 6 évvel ezelőtt
Szederrel sem lett ronda és rossz. :)
Turóczi Anett 6 évvel ezelőtt
Én is megsütöttem. Nagyon könnyű és finom tésztája van. A meggy pedig nem süllyed le az aljára (nem volt belisztezve), hanem megáll félúton. Egy kis fahéjat is tettem bele, amitől egy picit izgalmasabb lett.
Olajos Dóra 6 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom! Köszönjük a receptet!
Kovács Anikó 7 évvel ezelőtt
Köszönöm Margaréta! Megsütöttem. Fantasztikusan finom. Nem hűlt ki :))) megette a család. Gyorsan sütnöm kellett még egy adagot.

Hasonló Receptek

Magazin