Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kevert gyümölcsíz (meggy-málna-ribizli)

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet egy befőző lábasban 10 percig forraljuk. Hozzáadjuk a szemezett ribizlit, ezzel újabb 10 percig, végül 1 kg málnával további 5 percig főzzük.

A tűzről levéve 2,5 kg cukrot adunk hozzá, és ezzel folytonosan addig keverjük, ameddig ki nem hűlt.

Előre sterilizált fedeles kis üvegekbe merjük, a tetőt rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, és végleges helyére tesszük.

Megjegyzés

Kicsit sokáig tart, de megéri a fáradtságot, mert majdnem dupla annyi lesz belőle, mint a szokványos lekvárból, amelynek nagy része elfő.

Többször készítettem már ezt a gyümölcsízt, és aki a környezetemben kipróbálta, elégedett volt a végeredménnyel.

A kevergetést egy kicsit lerövidítem, mert hűvös felületen kevergetem kb. 30 percig, addigra a gyümölcs összetörik, be is sűrűsödik, mehet is az üvegekbe. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss