Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kevert cseresznyés-meggyes lepény

Hozzávalók

  • 18 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 l kimagozott meggy és cseresznye vegyesen
  • 1/2 dl Amaretto (olasz mandulalikőr) vagy pár csepp édes és keserű mandulaaroma
  • nádcukor a tetjére

Elkészítés

    1. A kissé lehűtött vajat egy robotgép habverő spiráljával enyhén fellazítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint egyenként a tojássárgáját és a likőrt. Habosra verjük, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és elkeverjük benne.
    2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 1/3 részét alaposan, a 2/3 részét pedig óvatosabban a masszába forgatjuk.
    3. A piskótaszerű tésztát egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Meghintjük a gyümölcsökkel és megszórjuk a nádcukorral.
    4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 50-60 percre, és sütés közben, kb. félidőben 160 fokra mérsékeljük a hőfokot. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

      FELEJTHETETLEN CSERESZNYÉS SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL, POFONEGYSZERŰEN! >>>

      3 OK, AMIÉRT IMÁDJUK A CSERESZNYÉT >>>

Megjegyzés

Más keményhúsú gyümölccsel is elkészíthető, gyors és nagyon finom.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin