Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kevert almás szelet

default user icon

Hozzávalók

  • 4–5 db alma (savanykás)
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl étolaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10–15 dkg durvára vágott dióbél

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, 8–10 cikkre vágjuk, majd késhát vékonyságúra felszeleteljük –keresztbe vágva.
    2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd lassan adagolva hozzáadjuk az olajat is, és tovább keverjük. Hozzáadjuk az almát, de ezt már fakanállal keverjük össze. A lisztbe elkeverjük a fahéjat, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk az almához. Jól elkeverjük, majd kb. 10 percig pihentetjük. Újból összekeverjük, majd még öt percig pihentetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
    3. Jól elegyengetjük, majd bőven megszórjuk durvára vágott dióbéllel, de lehet kókuszreszelékkel is,vagy mindkettővel. Az alma kimagozott meggybefőttel is helyettesíthető, vagy fele-fele aránybankeverjük bele. Kis lángon kezdjük el sütni kb. tíz percig, majd közepes lángon kb. háromnegyedóráig, hogy a tészta jól átsüljön.

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

    9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI! >>> 

Megjegyzés

Kiszely Mihályné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin