Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kevert almás-diós süti

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 6 db alma
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott almát, a diót, az olajat, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mazsolát, és összedolgozzuk.
    2. A masszát kilisztezett, 25*40 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

      A legjobb almás receptek >>> 

      Diós finomságok >>> 

      Fahéjas receptek >>> 

Megjegyzés

A tetejére lehet tojásfehérjehabot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

k.anett1978
A recept nagyon jó de valamit nagyon elronthattam mert a tészta olyan minhta nyers lenne,viszont az ízesítés szuper.Érdekelni miért nem jó a sütim?

Hasonló Receptek

Magazin