Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kéttúrós pogácsa

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg juh túró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 3 tojássárga
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg Grana Padano sajt + 10 dkg a szóráshoz a tetejére
  • kevés tej, amennyitől jól gyúrható tészta lesz!

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom. A lisztet átszitálom, beleteszem a sót és ráreszelem a fagyos vajat. Miután hozzáadtam a sárgáját, a tejfölt és a túrókat, gyors mozdulattal összegyúrom, és hideg helyen pihentetem.

    Fél óra múlva kinyújtom a tésztát, ráreszelem a sajtot, majd rétes-szerűen feltekerem, és ismét kinyújtom.

    Pihentetés után szaggatom, megkenem tojással és megszórom sajttal a tetejét.

    Sütőpapírral bélelt lemezen 200 °C-on 20-25 perc a sütési idő.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin