6 db palacsinta (előző napról megmaradt s legjobb)
25 dkg túró
5 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 db tojás (sárgája)
1 csomag vaníliás cukor
Öntethez:
1 db tojás (sárgája)
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
2,5 dl tej
Te tejére:
meggydzsem
vaníliás porcukor
Elkészítés
A túrót jól áttöröm, összekeverem a cukrokkal, mazsolával, tojássárgával.
A palacsintákat megtöltöm a túróval, feltekerem, mindegyiket kettévágom és egy lapos jénaiba rakom.
tojássárgát kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral és felengedem a tejjel. Ezzel meglocsolom a palacsintákat, mindet ráöntöm, mert majd be fogja szívni.
Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, kb 15 percig. Ezalatt mind beszívja a tojásos, cukros, vaníliás tejet és a teteje szép pirosra megsül.
Meggydzsemmel leöntve és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.